Laminaat - Parketvloeren walter

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Laminaat

vloeren > Laminaat
 
Voor en nadelen Laminaatvloeren,

 
Inhoudsopgave
 
Laminaat is nog altijd één van de meest gekozen vloeren voor in huis. Inmiddels is vrijwel iedereen wel bekend met laminaat. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Handig als u nog op zoek bent naar een leuke vloer voor in huis en u eventueel laminaat overweegt.
 
 
De voordelen van laminaat
 
Ruime keuze uit laminaat vloeren
 
Doordat laminaat inmiddels heel wat jaartjes meegaat heeft u een ruime keuze uit verschillende merken en kleuren. Sommige modellen hebben zelfs een houtlook en feel. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er zit daardoor altijd wel een vloer tussen die u mooi vindt.
 
Kleurvast zelfs bij langdurige plaatsing van meubels
 
In tegenstelling tot tapijt of  PVC is laminaat wel kleurvast. U kan er gerust een tv-meubel opzetten zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw vloer verkleurd. Handig als u nog flink wat jaren wilt genieten van uw  laminaatvloer. U kan zo gerust uw interieur veranderen en uw vloer laten liggen.
 
 
Vochtbestendig laminaat voor natte ruimtes
 
In tegenstelling tot echt hout kan laminaat veel beter tegen vocht. Tegenwoordig is er zelfs laminaat verkrijgbaar speciaal voor natte ruimtes. Hier zit een speciale toplaag overheen waarbij het hout beschermd wordt tegen vocht. Wilt u laminaat in vochtige ruimtes leggen? Geef dit dan even bij ons aan en wij laten u graag de vochtbestendige collectie zien.
 
Laminaat is eenvoudig te onderhouden U hoeft uw laminaat niet in een speciale lak te zetten of regelmatig op te schuren of te oliën. Het onderhoud stelt niet veel voor behalve stofzuigen en af en toe dweilen. Voor de rest hoeft u er helemaal niets aan te doen.
 
Hygiëne is beter dan bij tapijt
 
Bij tapijt is het altijd lastig om de vloer echt goed te reinigen. Er blijven altijd bacteriën, haren en huidschilfers in de stof zitten. Bij laminaat is het veel eenvoudiger om de vloer goed te reinigen. De hygiëne is daardoor een stuk beter en dit is ideaal als u gevoelig bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt.
 
Prijs kwaliteitsverhouding
 
Laminaat heeft een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. De vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro per m2 tot tientallen euro’s per m2. Uiteraard heeft u alle waarde naar z’n geld, maar u bent geen vermogen kwijt voor een nieuwe vloer.
 
Laminaat werkt minder, dan echt hout
 
Bij echt hout heeft u het probleem dat het altijd blijft werken. Laminaat zal in het begin even werken, maar door een paar mm afstand van de muren te houden heeft u hier verder geen last van.
 
Nadelen van laminaat
 
De nadelen van laminaat of vloeren in de algemene zin, verschillen per merk. Hiervoor geldt simpelweg: ‘goedkoop is duurkoop’. Bij Parketvloeren Walter werken wij met top kwaliteit vloeren. Hierdoor zijn de meeste nadelen die te vinden zijn, verwaarloosbaar. Ga dus altijd informeren bij de specialist, bij Parketvloeren Walter helpen wij u hier graag mee.
 
Nadeel: Contact geluiden
 
Waar harde vloeren zijn zoals pvc, laminaat of hout zijn er contactgeluiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt hebben uw buren dus sneller last van contact geluiden. Uw buren kunnen het horen als u over de vloer heen en weer loopt. Daarom is een goede ondervloer of kwaliteit - laminaatvloer een aanrader om deze contactgeluiden te reduceren.
 
Conclusie
 
 
Voordelen van laminaat
 
·         Kleurvast
 
·         Redelijk vochtbestendig
 
·         Veel keuze mogelijkheden
 
·         Gemakkelijke en snelle plaatsing
 
·         Werkt niet bij hitte en kou
 
·         Makkelijk in onderhoud
 
·         Hygiene
 
·         Prijs en kwaliteit
 
 
Nadelen van laminaat
 
·         Contact geluid – dus goede ondervloer noodzakelijk

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu